
עברית | English
מהי קהילה מעורבת חברתית?


קהילה היא קבוצה של אנשים שהחליטו לנהל את חייהם בהדדדיות לאור מטרה חברתית משותפת. החיים הקהילתיים מתבטאים בפעילויות בין חברי הקהילה ובפעילות ציבורית עם הסביבה שבתוכה הקהילה מתקיימת.
יש הרבה דרכים שבהן קהילות יכולות לגבש לעצמן חיים משותפים. זה יכול להיות ערבי לימוד משותפים, עריכת חגים ושבתות יחד, חיים במרחב פיזי אחד או שיתוף כלכלי. אין דרך אחת, כל קהילה מוצאת את הדרך הייחודית שלה להגשים אורח חיים קהילתי.
אבל לא כל דבר יכול להחשב כחיים משותפים. שכנים שאומרים אחד לשני שלום ומה נשמע וקופצים מדי פעם לקפה או לבקש כוס סוכר הם לא סוג הקהילה שעליה אנחנו מדברים. אנחנו גם לא מדברים על קומונה של שנת שירות שמוגבלת לשנה אחת, קהילה היא דבר שנבנה לאורך זמן. ודבר אחרון, קהילה היא לא בועה.

קהיולות מתקיימות בתוך הקשר חברתי רחב יותר. קהילות מעורבות חברתית מתיישבות לחיי קבע ועשייה חברתית בפריפריה ומצמצמות פערים חברתיים, כלכליים וחינוכיים בין מרכז הארץ לאזורים המוחלשים בישראל.
הקהילות ברשת שלנו, הינן קבוצות מגובשות ויציבות. חברי הקהילות חשים מחויבות לקהילה ולישוב שבו הם בחרו לבסס את חייהם ולגדל את ילדיהם. הם מחויבים לשיפור השירותים החברתיים וליצירת פרויקטים חברתיים ועסקים חברתיים שיקדמו את מערכות החינוך והרווחה בישוב. חברים בקהילות מבוססות לוקחים על עצמם תפקידים רבי השפעה בעיר ומניעים תהליכים מערכתיים. הליווי שלנו יאפשר לחברי הקהילות להפוך לגורמי מפתח בקידום החברה הישראלית כחברה אזרחית שוויונית, סובלנית וסולידרית יותר.
למה קהילה?

הקהילה מספקת מגוון של צרכים אנושיים החל מבטחון שמתבטא בערבות הדדית, רקמה חברתית, תחושת שיכות, תמיכה והערכה. אבל יותר מכל קהילות מתגבשות סביב מטרה חברתית גדולה יותר, שספק אם כל אחד מחברי הקהילה יוכל להגשימו לבד.
יחד קהילות מקימות מיזמים חברתיים שונים ומקדמות נושאים באמצעים פוליטיים ברמה המקומית והארצית. רוב הקהילות בוחרות לקיים את חייהם המשתפים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל, לייצר הזדמנויות חדשות ומחדשות במקומות בהם הצורך הוא הגדול ביותר.
